Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Nedávne články

Nedávne články

Image
Ako si vybrať panvicu?
Image
PREČO SI VYBRAŤ PANVICU S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU?
Image
ČÍNA S KURACÍM MÄSOM - RECEPT
Image
Parák, naparovací nadstavec, naparovací hrniec alebo parný hrniec?
Image
Môže sa dať hrniec do rúry?
Image
Čistěnie titánového riadu - test nepriľnavosti titánového riadu
Image
Ako vybrať kvalitný riad?

Pred výberom vhodnej panvice, je potrebné si uvedomiť:

  1. Čo chceme variť?
  2. Pre koľko ľudí chceme variť?
  3. Aký typ sporáku máme? Chceme používať panvicu aj do rúry?
1. Čo chceme variť - Panvice podľa účelu použitia

UNIVERZÁLNE PANVICE

Univerzálne panvice, sú panvice, ktoré sú vhodné pre rôznorodú prípravu pokrmov - v panviciach môžeme vyprážať rezne, pripravovať palacinky, zemiakové placky alebo iné omelety, ale tiež aj dusiť mäsové, či zeleninové zmesi, pripravovať omáčky, a pod. Panvice majú skrátka univerzálne využitie.

V našej ponuke máme na výber panvice s pokrievkou, hlboké panvice, nízke (plytké) panvice a hranaté panvice.

Panvice s pokrievkou

Vždy je dobré si kupovať panvicu rovno s pokrievkou. Najmä na prípravu dusených jedál je pokrievka nevyhnutná. Naše panvice sú dodávané so sklenenou pokrievkou značky Pyrex. Pokrievka má umelohmotnú úchytku, ktorá pri varení na sporáku nepáli a je naviac aj odolná v rúre do 240 °C. Vďaka pokrievke tak nebudeme mať jedlo na sporáku a okolo neho, jedlá budú rýchlejšie hotové, a v neposlednom rade, uvarené jedlo vydrží dlhšie teplé.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC S POKRIEVKOU

Hlboké panvice

Hlboké panvice sú vhodné najmä na dusenie a vyprážanie. Vďaka vysokému okraju sa pokrmy dobre miešajú a kvapky omáčok, oleja a iné nevystrekujú z panvice.

PREJSŤ NA PONUKU HLBOKÝCH PANVÍC

Nízke panvice

Plytké panvice sú vhodné najmä na prípravu omeliet, palaciniek a zemiakových placiek - teda na jedlá, ktoré je počas prípravy potrebné obracať.

PREJSŤ NA PONUKU NÍZKYCH PANVÍC

Hranaté panvice

Hranaté panvice sú vhodné na prípravu pokrmov na sporáku aj v rúre do 240 °C.

PREJSŤ NA PONUKU HRANATÝCH PANVÍC

ŠPECIÁLNE PANVICE

Na prípravu určitých typov pokrmov sú vhodné tzv. špeciálne panvice. K týmto panviciam patria wok panvice, panvice na lievance, panvice na palacinky, girlovacie panvice a panvice na ryby.

Wok panvica

Charakteristickou vlastnosťou wok panvíc je ich postupne sa zoštíhľujúci tvar, ktorý je ideálny na prípravu pokrmov vo vlastnej šťave. Vďaka svojmu tvaru sa pripravovaný pokrm vo wok panvici pohodlne mieša bez toho, aby nám z wok panvice pretekal. Wok panvica je vhodná na prípravu mäsových, zeleninových a iných zmesí.

PREJSŤ NA PONUKU WOK PANVÍC

Panvica na lievance

Panvica na lievance je vhodná na prípravu lievancov, volských ôk, zemiakových, cuketových a iných placiek.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC NA LIEVANCE

Panvica na palacinky

Panvica na palacinky je špeciálna panvica na prípravu palaciniek, zemiakových a iných placiek. Veľmi nízky okraj panvice umožňuje ľahké obracanie pokrmu počas vyprážania.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC NA PALACINKY

Grilovacia panvica

Grilovacie panvice sú špeciálne panvice na prípravu steakov, hamburgerov, ale napríklad aj zeleniny. Panvice na grilovanie majú na dne drážky, ktoré sú podobné mriežkam na grile. Medzi drážkami sa zachytí tuk a mäso sa neprilepí na dno. Medzi zákazníkmi sú obľúbené najmä grilovacie panvice s odnímateľnou rukoväťou. Pripravovaný steak tak môžeme dopiecť v rúre a nemusíme dávať pokrm do iného riadu na zapekanie.

PREJSŤ NA PONUKU GRILOVACÍCH PANVÍC

Panvica na ryby

Oblé panvice na ryby sú špeciálne panvice najmä na prípravu rýb, ktoré sa na klasickú guľatú panvicu nezmestia. Praktické a obľúbené sú najmä panvice na ryby s odnímateľnou rukoväťou, keďže okrem toho, že môžeme rybu variť na sporáku, môžeme ju dať aj do rúry a naplno ju v panvici piecť, či grilovať. Panvicu nemusíme používať iba na prípravu rýb, je možné ju použiť aj na prípravu iných jedál.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC NA RYBY

PANVICE S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU

Veľkou výhodou panvíc s odnímateľnou rukoväťou je šetrenie miesta - v kredenci, v chladničke, v rúre, prípadne v umývačke. Obzvlášť pri panviciach s väčšími rozmermi oceníme odnímateľnú rukoväť. Po odobratí rukoväte je možné dať panvicu do rúry. Zároveň nám panvica s odnímateľnou rukoväťou šetrí množstvo použitého riadu, keďže v panvici môžeme variť na sporáku a potom ju vložiť do rúry, napr. na zapekanie syra a podobne.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU

2. Pre koľko ľudí chceme variť? - Panvice podľa účelu použitia

Panvice s priemerom 20 cm a 24 cm - sú vhodné pre 1 - 2 člennú rodinu.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC S PRIEMEROM 20 CM A 24 CM

Panvice s priemerom 26 cm a 28 cm - sú vhodné pre viacčlennú rodinu.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC S PRIEMEROM 26 CM A 28 CM

Panvice s priemerom viac ako 28 cm - sú vhodné najmä do gastronómie.

Dná panvíc už bývajú väčšie a nemusia sedieť na priemer platne klasického domáceho sporáku.

3. Aký typ sporáku máme? Chceme použiť panvicu aj do rúry?

Panvice na plyn, elektriku a sklokeramiku

Takmer všetky panvice sú vhodné na plynové, elektrické aj sklokeramické varné dosky. Iba niektoré sú vhodné aj na moderné indukčné sporáky.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC NA PLYN, ELEKTRIKU A SKLOKERAMIKU

Panvice na indukciu

Panvice vhodné na indukciu sú vhodné aj na plynové, elektrické a sklokeramické varné dosky. Kto ma teda kombinovaný sporák, vystačí si iba s riadom na indukciu. Panvica na indukciu má tzv. feromagnetické dno. To spoznáte tak, že priložíte magnet na vonkajšie dno panvice. Pokiaľ bude magnet na dne panvice držať, môžete ju použiť na indukčnej varnej doske. Väčšina výrobcov však túto informáciu uvádza na dne riadu, buď pomocou slovného označenia INDUCTION alebo GRAFICKÝM SYMBOLOM CIEVKY.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC NA INDUKCIU

Panvice vhodné aj do rúry

Občas je potreba pripravovaný pokrm na sporáku ešte zapiecť v rúre. Na tento účel výborne poslúžia panvice, ktoré sú vhodné ako na sporák (prípadne na indukciu), tak aj do rúry. Najlepšie sú buď panvice s odnímateľnou rukoväťou, ktorú odopneme pred použitím v rúre alebo panvice s uškami, ktoré znesú aj vyššie teploty. Vďaka panviciam, ktoré môžeme použiť aj v rúre nemusíme špiniť ďalší kus riadu, keď potrebujeme zapekať. Použijeme iba jednu panvicu, s ktorou varíme na sporáku a potom zapekáme v rúre.

PREJSŤ NA PONUKU PANVÍC VHODNÝCH DO RÚRY



Kompletná ponuka panvíc

Súvisiace produkty

  • Titánová panvica na ryby 41 x 27 cm
  • Indukčný titánový pekáč I288 28 x 28 x 8 cm stříbrný / 4.3 l
  • Titánová panvica ø 20 cm x 4 cm s odnímateľnou rukoväťou