Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

New products

New products

Nedávne články

Nedávne články

Image
Ako si vybrať panvicu?
Image
PREČO SI VYBRAŤ PANVICU S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU?
Image
ČÍNA S KURACÍM MÄSOM - RECEPT
Image
Parák, naparovací nadstavec, naparovací hrniec alebo parný hrniec?
Image
Môže sa dať hrniec do rúry?
Image
Čistěnie titánového riadu - test nepriľnavosti titánového riadu
Image
Ako vybrať kvalitný riad?

Princíp varenie v naparovacím hrnci

Príprava jedla prebieha v sklenených parných nástavbách, ktoré je možné použiť pre akýkoľvek hrniec  s rovnakým rozmerom ako jke nástavba. Varenie v pare prebieha na princípe cirkulácie horúcej pary. Na dne výparníka sú ventilačné otvory o dostatočnom premier, pomocou ktorých para cirkuluje. Pri varení neprichádza bezprostredne do styku potrava s vriacou vodou, ale je varená okolo prúdiaci parou. Na dne výparníka sú ventilačné otvory s dostatočným priemerom, pomocou ktorých sa para cirkuluje. Vlastné šťava z potravy stúpa tiež nahor a kondenzuje sa na sklenené pokrievku. Týmto obehom je potrava varená veľmi šetrne pod bodom varu.

Pre maximálnu efektivitu zdravého varenia, odporúčame jedlo pripravovať v 2 poschodiach parných nástavieb, kde môžte celé menu pripravovať v rovnakom čase! Do prvej spodnej parnej nástavby dáme jedlo, ktoré sa varí najdlhšie (väčšinou mäso) a do druhej vrchnej parnej nástavby dáme jedlo, ktoré sa pripravuje kratší čas (prílohy ako zemiaky, zeleninu). Vodu môžme podľa chuti rôzne okoreniť. Namiesto vody môžte použiť aj vývar a potom z neho pripraviť polievky alebo omáčky. Pre tých, ktorí chcú celé menu pripravovať v pare, odporúčame zakúpiť niektorý z našich naparovacích hrncov. Pre indukčné sporáky máme aj variant indukčných naparovacích hrncov.



Ďalej pokračujte na: Varenie v pare

Späť