Princíp varenie v naparovacím hrnci

Príprava jedla prebieha v sklenených parných nástavbách, ktoré je možné použiť pre akýkoľvek hrniec  s rovnakým rozmerom ako jke nástavba. Varenie v pare prebieha na princípe cirkulácie horúcej pary. Na dne výparníka sú ventilačné otvory o dostatočnom premier, pomocou ktorých para cirkuluje. Pri varení neprichádza bezprostredne do styku potrava s vriacou vodou, ale je varená okolo prúdiaci parou. Na dne výparníka sú ventilačné otvory s dostatočným priemerom, pomocou ktorých sa para cirkuluje. Vlastné šťava z potravy stúpa tiež nahor a kondenzuje sa na sklenené pokrievku. Týmto obehom je potrava varená veľmi šetrne pod bodom varu.

Pre maximálnu efektivitu zdravého varenia, odporúčame jedlo pripravovať v 2 poschodiach parných nástavieb, kde môžte celé menu pripravovať v rovnakom čase! Do prvej spodnej parnej nástavby dáme jedlo, ktoré sa varí najdlhšie (väčšinou mäso) a do druhej vrchnej parnej nástavby dáme jedlo, ktoré sa pripravuje kratší čas (prílohy ako zemiaky, zeleninu). Vodu môžme podľa chuti rôzne okoreniť. Namiesto vody môžte použiť aj vývar a potom z neho pripraviť polievky alebo omáčky. Pre tých, ktorí chcú celé menu pripravovať v pare, odporúčame zakúpiť niektorý z našich naparovacích hrncov. Pre indukčné sporáky máme aj variant indukčných naparovacích hrncov.



Ďalej pokračujte na: Varenie v pare

Späť