Výhody varenie v naparovacím hrnci

1. Rýchlosť prípravy jedla

=> Dôvod: Je možné variť niekoľko rôznych surovín naraz. Napríklad v hrnci polievku, v prvom poschodí výparníka zemiaky a v ďaľšom mäso. Tým dochádza k časovej aj energetickej úspore.

 

2. Zachovanie vitamínov, minerálov a antioxidantov po uvarení

=> Dôvod: Tým, že sa jedlo neluhuje vo vriacej vode, zostávajú v ňom vitamíny, minerály a antioxidanty aj po uvarení.

 

3. Zdravé varenie bez tukov, olejov

=> Dôvod: Pri varení v pare sa nepoužívajú tuky a oleje, z tohto dôvodu je varenie v pare vhodné aj pre diabetikov.

 

4. Jedlo sa nepripaluje

=> Dôvod: Vďaka absencii tukov, ktoré pri príprave v pare nieje treba, sa jedlo nepripaluje.

 

5. Ľahká údržba

=> Dôvod: Vďaka absencii používania tukov stačí parná nástavba a riad, v ktorom sa varí voda, bez námahy umyť.

 

6. Chutné jedlo aj po ohrievaní

=> Dôvod: Jedlo zohriate v pare nestratí svoju pôvodnú chuť, farbu, ani vôňu a preto je chutnejšie než jedlo zohriate v mikrovlnej rúre.



Ďalej pokračujte na: varenie v pare

Späť