Nedávne články

Nedávne články

Image
Ako si vybrať panvicu?
Image
PREČO SI VYBRAŤ PANVICU S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU?
Image
ČÍNA S KURACÍM MÄSOM - RECEPT
Image
Parák, naparovací nadstavec, naparovací hrniec alebo parný hrniec?
Image
Môže sa dať hrniec do rúry?
Image
Čistěnie titánového riadu - test nepriľnavosti titánového riadu
Image
Ako vybrať kvalitný riad?

Titánový riad AMT Gastroguss a jeho využitie

Titánový riad je určen pre varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pre indukčné varič je určený indukčný titanový riad

Všetok riad AMT Gastroguss, vrátane sklenených pokrievok a úchytov, môžeme tiež dať do rúry na teplotu až 240 °C, čím dosiahneme univerzálneho využitia titánového riadu. Pri plyne odporúčame užití platničky z dôvodu jednoduchšej údržby strieborného dna.


Vďaka nepriľnavému povrchu riadu pripravujeme jedlá bez alebo len s minimálnym množstvom tuku alebo oleja. Pokrmy sa nepripaľují a riad sa ľahko čistí. V titánovom riade môžeme dusiť, zapekať, piecť, grilovať, smažiť. 

DUSENIE

V titánovom riade môžme dusiť mäso, zeleninu. Suroviny dusíme vo vlastnej šťave alebo pridaním malého množstva tekutiny tak, aby sa potraviny nevarili, ale dusili. Keďže sa v titánovom  riade rozširuje teplo rovnomerne až do horných častí stien, jedlo sa dusí rovnomerne a nevysušuje sa. 

ZAPEKANIE

V titánovom riade môžme zapekať mäso, zeleninu, prílohy. Zapekať môžme bez použitia masla, oleja či iného tuku. Pokrm sa vôbec neprichytí.

PEČENIE

V titánovom riade môžme piecť mäso. múčniky. Suroviny sa môžu piecť bez tuku, avšak zostávajú šťavnaté a vláčne. Jedlo sa nevysušuje a je veľmi chuzné.

GRILOVANIE

V titánovom riade môžme pokrmy tiež grilovať v rúre. Suroviny nepodlievame vodou, ale len potierame pomocou stierky olejom, ktorý ochutíme grilovacím korením, cesnakom. mletou sladkou paprikou a pod. Pokrm grilujeme, kým, nedocielime chrumkavú kôru.

SMAŽENIE

Smaženie, je pre náš organizmus zo zdravotného hľadiska, najmenej vhodným spôsobom prípravy jedál. Smaženie v titánovom riade má ale oproti bežnému smaženiu obrovskú výhodu – nemusíme použiť toľko tuku ako pri smažení na bežnej panvici. Titánový riad stačí len potrieť olejom alebo tukom (asi 2 lyžice) alebo môžme pomocou stierky potrieť obalovaný rezeň. Usmažený rezeň bude krehký a mäso šťavnaté. V tomto prípade je použitie menšieho množstva tuku nutné, pretože strúhanka by nám na panvici sčernela.


Ďalej pokračujte na: titánový riad

Späť