Popis a rez titánového riadu AMT Gastroguss

1) Telo riadu tvorí zliatina Silumin (zmes hliníku a kremíku), ktorý sa vyznačuje výbornou vodivosťou tepla - dochádza k rýchlemu a rovnomernému rozvodu tepla a vďaka zosilnenému dnu a stenám vydržia pokrmy dlho teplé (akumulačná schopnosť) a nehrozí deformácia tvaru pri zmene teplôt. 

2) Titánová vrstva (1.vrstva) – oxid titaničitý je podobne tvrdý ako diamant, titánová vrstva zaisťuje vysokú tvrdosť, odolnosť a oderuvzdornosť.

3) Antikorózna vrstva (2. vrstva) – ochranná utesňovacia vrstva určená na zamedzenie korózie.

4) Zosilnená vrstva (3. vrstva) – pre dlhotrvajúcu vysokú odolonosť.


5) Antiadhézna (nepriľnavá) vrstva (4. vrstva) – v našom prípade je to špeciálna patentovaná nepriľnavá a antibakteriálna vrstva Lotan® - zabraňuje priliepaniu pokrmov, umožňuje zdravé varenie bez tuku a jednoduché a rýchle čistenie.

6) Zosilnená mosadzná závitová vložka – pre trvalú pevnosť úchytov riadu, odolná plastová rukoväť alebo madlá riadu pri varení na sporáku nepália, sú odolné do teploty 240 °C  (riad je vhodný aj na použitie v rúre).

7) Špeciálny ventilačný systém zaisťuje mierny pretlak pary v nádobe pre rýchle a zdravé varenie (zachovávanie živín).

8) a 9) Umelohmotné rukoväte alebo úchyty  na titánovom riade a sklenenej pokrievke pri varení na sporáku nepália. Sú odolné do 240 °C (riad je vhodný aj na použitie v rúre).



Pokračujte ďalej na: titanový riad  titánový riad na indukciu

Späť