Ako variť v indukčnom titánovom riadu AMT Gastroguss

V indukčnom titánovom riadu AMT Gastroguss sa nemusí učiť variť. Varenie je ľahké a jednoduché. Pri varení v titánovom riadu nemusíte používať žiadny tuk (alebo používate len minimálne množstvo tuku, napríklad pri vyprážaní rezňov) a učíte sa ovládať tepelný zdroj. To znamená, že po úvodnom rozohriatie panvy výrazne znížite výkon tepelného zdroja – stačí na 1/3. Pár minút pred koncom zdroj tepla vypnite úplne. Riad sa tým zbytočne neprehrieva, šetrí energiu a peniaze. Vďaka výbornému rozvedení tepla udržuje titánový riad teplo dlhšie a tým nie je potrebné zbytočne dlho vysokého výkonu tepelného zdroja.


Postup, ako variť v indukčným titánovom riadu:

1. Nádobí je nutné rozohriať na prevádzkovú teplotu, na ktoré potom jedlo na sporáku pripravujeme. Prevádzkové teploty docielime tým, že riad na sporáku rozohrejeme na maximálny výkon, zhruba na 1 minútu  (záleží na zdroji tepla). Či sme docielili správnej teploty si overíme jednoducho tým, že striekneme pár kvapiek studenej vody na dno nádoby. Ak kvapky zasyčí, je nádoba správne rozohriata a môžeme na nej začínať pripravovať pokrmy bez pridania tuku. Menšie množstvo tuku alebo oleja pridávame len v prípade vyprážanie určitých druhov jedál – napríklad potraviny obalené v strúhanke, zemiakové placky, alebo cibule. Riad stačí ľahko vymazať olejom alebo tukom a rozohriať.

2. Potom už môžeme zdroj tepla znížiť.

3. Varič vypnúť pár minút pred dokončením, tým využije tepelných vlastností riadu a jedlo necháme samovoľne dokončiť, bez toho aby sme spotrebovávali energiu.
 

Riad môžeme používať na všetky typy varičov – indukčný varič, elektrika, sklokeramika a plyn. Všetok riad AMT Gastroguss, vrátane sklenených pokrievok a úchytov, môžeme tiež dať do rúry na teplotu až 240 °C, čím dosiahneme univerzálneho využitia titánového riadu. Pri plyne odporúčame užití platničky z dôvodu jednoduchšej údržby strieborného dna.

Pri varení je vhodné používať plastové, alebo drevené pomôcky. Ostré predmety môžu v titánovom materiáli zanechať stopy, ktoré však na kvalitu a prípravu jedla nemajú žiadny vplyv – jedná sa iba o estetickú záležitosť.

 

Pokračujte ďalej na: indukčný titanový riad


Späť